IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

Forum Rules Forum Rules

Reply to this topicStart new topic
> JE TO ONICOM, som sklamany
Bugi
post May 14 2007, 12:14 AM
Post #1

Newbie
*

Group: Members
Member No.: 5452

hned prva a najhorsia vec aku mohli spravit.
zjednodusili pravidla.

uz si mozete posuvat predmety po chrbte, mozete sa snimi volne pohybovat a tlacit ich pred sebou "vo vzduchu".

Je to hrozna nuda. Jednotka bola ovela lepsia, premyslenejsia....
Pripada mi to akoby sa vyvojarom nechcelo rozmyslat nad rebusmi al eln tam surovo nasekali par levelov a dali novu grafiku (osobne sa mi ta prva pacila viac).
Da sa tu prosto kludne uplatnit take riesenie co by v jednotke neslo a to je skoda.

Pre tu "blbsiu" cast hracskej komunity ani nie, ale logicke hry su predsa o tom aby nas prinutili rozmyslat.

Uz to vidim ze trojka bude mat powerupy a bude sa dat chodit cez steny aby sa hraci nahodou nemseli trapit s riesenim.

Nic v zlom, fakt nechcem aby toto vyznelo zle, urcite si to zahram ale ruku na srdce, nebola jednotka lepsia?
Go to the top of the page

+Quote Post
lynx
post May 14 2007, 08:20 AM
Post #2

ALTAR Support

Group: Admin
From: Czech Republic
Member No.: 4372

uz si to dohral?

--------------------
World is in pain.. Everything is as it should be..

+Quote Post
Ikkaku
post May 14 2007, 08:24 AM
Post #3

ALTAR PR
*

Group: Moderators
Member No.: 4969

QUOTE (Bugi @ May 14 2007, 02:14 AM) *
urcite si to zahram
Pochybuju.

Ale souhlasím s lynxem. Kolik už jsi ve hře nahrál, že ji hodnotíš? První 2 místnosti? Nebo 3? Nebo snaž už jsi viděl pokročilé, složitější místa?

Možná bys pak přišel na to, že to, co ty označuješ za "zjednodušení" má takové nepodstatné veldejší efekty - v podobě zesložitění. Víc mechanozmů ve hře totiž znamená víc možností jak místnost postavit, jaké hádanky do ní zakopmonovat... Ale to by bylo potřeba tu hru taky hrát.

+Quote Post
lynx
post May 14 2007, 08:31 AM
Post #4

ALTAR Support

Group: Admin
From: Czech Republic
Member No.: 4372

nesnazil som sa nijak napadat, je to nazor ako kazdy iny, ale mne FF2, ktora otvara nove moznosti nepride lahsia ako FF1.. niektore miestonsti su naopak pekelne..

--------------------
World is in pain.. Everything is as it should be..

+Quote Post
Bugi
post May 14 2007, 08:37 AM
Post #5

Newbie
*

QUOTE (Ikkaku @ May 14 2007, 08:24 AM) *
QUOTE (Bugi @ May 14 2007, 02:14 AM) *

urcite si to zahram
Pochybuju.

Ale souhlasím s lynxem. Kolik už jsi ve hře nahrál, že ji hodnotíš? První 2 místnosti? Nebo 3? Nebo snaž už jsi viděl pokročilé, složitější místa?

Možná bys pak přišel na to, že to, co ty označuješ za "zjednodušení" má takové nepodstatné veldejší efekty - v podobě zesložitění. Víc mechanozmů ve hře totiž znamená víc možností jak místnost postavit, jaké hádanky do ní zakopmonovat... Ale to by bylo potřeba tu hru taky hrát.

OMG presne taketo reakcie som cakal.

Nevravim ze je to zle, ale jednotka ma bavila viac. Ovela viac.
Zatial som presiel asi len nejakych 10 miestnosti ak neratam ten fishwagen, ale nemusel som ani raz pohnut rozumom. Prosto som sa objavil, zobral som sa a odisiel.

Kolkokrat sa mi stala vec," hm.. toto by som potreboval posunut tamto. Aha sakra vsak vlastne teraz uz mozem. Lol take jednoduche, to je kravina."

Ja vam to neberiem, ak sa vam to paci tak kludne. Len si myslim ze pravidla sa menit nemali.
Eto vsjo.

QUOTE (lynx @ May 14 2007, 08:31 AM) *
nesnazil som sa nijak napadat, je to nazor ako kazdy iny, ale mne FF2, ktora otvara nove moznosti nepride lahsia ako FF1.. niektore miestonsti su naopak pekelne..

No uvidim dalej ci to pritvrdi,... ale zatial ma pri hrani drzi len zvedavost ci to bude taka nuda az do konca.

+Quote Post
vlaada
post May 14 2007, 10:45 AM
Post #6

ALTAR Design Lead
*

Group: Moderators
Member No.: 89

QUOTE (Bugi @ May 14 2007, 09:37 AM) *
No uvidim dalej ci to pritvrdi,... ale zatial ma pri hrani drzi len zvedavost ci to bude taka nuda az do konca.

Zjednodušená pravidla neznamenají automaticky jednodušší obtížnost. Ale pro hráče jako ty jsme tam udělali jednu cestičku, jak se dostat co nejrychleji k pořádné výzvě:

Vyřeš tutorial
Vyber si pravou z dalších dvou kapitol (korálový útes)
Vyřeš první tři levely v její pravé větvi
Odemknou se ti tři bonusové místnosti, každá se třema hvězdičkama.
Zkus dostat všechny hvězdičky (zejména ve druhé a třetí z nich), a pak nám napiš znova, jestli je to tak jednoduché :-)

Vlaada

Btw: Ony i normální místnosti nakonec přitvrdí, uvidíš :-)

+Quote Post
Bugi
post May 14 2007, 01:46 PM
Post #7

Newbie
*

QUOTE (vlaada @ May 14 2007, 10:45 AM) *
QUOTE (Bugi @ May 14 2007, 09:37 AM) *

Zjednodušená pravidla neznamenají automaticky jednodušší obtížnost. Ale pro hráče jako ty jsme tam udělali jednu cestičku, jak se dostat co nejrychleji k pořádné výzvě:

Vyřeš tutorial
Vyber si pravou z dalších dvou kapitol (korálový útes)
Vyřeš první tři levely v její pravé větvi
Odemknou se ti tři bonusové místnosti, každá se třema hvězdičkama.
Zkus dostat všechny hvězdičky (zejména ve druhé a třetí z nich), a pak nám napiš znova, jestli je to tak jednoduché :-)

Vlaada

Btw: Ony i normální místnosti nakonec přitvrdí, uvidíš :-)

Ok skusim to.

+Quote Post
TomKQT
post May 22 2007, 10:19 AM
Post #8

Newbie
*

Member No.: 5514

Jestli se něco ke hře Fish Fillets 2 nehodí, pak je to výraz "jednoduchá hra" cool.gif

Možná že první díl byl opravdu hardcore, opravdu hra ultraobtížná, to nevím protože jsem ho hrál jen zběžně (a až během hraní druhého dílu), v tom případě by se opravdu dal druhý díl označit za jednodušší.
Ale pořád je to pekelně obtížná hra.

Co se týká herního systému - ten hru výrazně mění, to máš pravdu a jestli jsi byl hodně zvyklý na první díl pak se ti může zdát nějaký divný a hlavně může působit dojmem "jednodušší", více "komerční" apod.

Jenže podle mě právě tohle udělalo z FF2 super LOGICKOU hru - je kladen mnohem menší důraz na vymýšlení jak přesně krok po kroku provést ten jediný správný postup který autoři vymysleli a těžiště se přenáší k vymýšlení jak vlastně místost vyřešit, CO je potřeba udělat (JAK to udělat je pak druhý krok). Návrh místností je naprosto geniální, hádanky jsou propracované, absolutně nemůžu souhlasit s tím, že "autoři si zjednodušili život, prostě zjednodušili pravidla aby mohli rychle splácat hodně místností".

Zkus to dohrát 112/80 a pak hodnoť znovu cool.gif

+Quote Post
kabakov
post Jun 16 2007, 03:49 PM
Post #9

Newbie
*

Member No.: 4936

mel jsem z pocatku podobne pocity a take jsem si rikal ze system z jednicky byl propracovanejsi. Take jsem prosel prvnich asi 20 mistnosti uplne s prehledem a uz jsem si rikal ze vyvojari chteli tuto hru priblizit vice lidem a tak vyrazne snizili latku obtiznosti .... pozdeji jsem se vsak dostal k misim, ktere mi pripadaji v podstate nevyresitelne a dosti namahaji moji mozkovku a to jsem zatim jen kousek za polovinou. Prvni tretina hry je skutecne takova na rozkoukani a aby si hraci zvykli na nove principy a pote se to teprve poradne priostri

+Quote Post
Robbotic
post Jul 3 2007, 04:19 PM
Post #10

Newbie
*

Member No.: 5710

Nevim jak vám, ale mě se zdály těžké Laboratoře, bonusové místnosti, později i část virtuální reality a tajných archívů(k Ubercriteru jsem se jako k jedinému nedostal:-(... ...To: Bugi 1.díl rybiček je téměř NEHRATELNÝ v pozdější části, teď mám 103 místností ve dvojce a v jedničce jen 12(!!!) navíc bych řekl, že autoři si to nechtěli zlehčovat, jen chtěli, aby to DOHRÁLO víc lidí než téměř NEŘEŠITELNOU jedničku!

+Quote Post
Mirek Olsak
post Jul 21 2010, 08:17 PM
Post #11

Newbie
*

Member No.: 10419

Já si nemyslím, že by nová pravidla rovnou implikovala nižší obtížnost, ale také k nim mám jisté výtky:

1) Často nastane situace, kdy je potřeba dostrkat předmět odněkud někam po rybě. Nejhorší je, když strká krab po malé rybě. To je totiž jen pracné tabelátor, šipka, tabelátor, šipka, tabelátor, šipka, šipka, jejda undo, mezera, mezera, šipka, mezera, šipka, tabelátor, šipka, ... Něco podobného se v FF1 stát také mohlo, ale bylo to mnohem méně často.

2) Překomplikovaná přidaná pravidla, především kombinace led, předmět, řesa, hladina. Dále vysouvání předmětu (ryba nevyjede celá, když jí překáží předmět), ...
Mnoho přidaných pravidel navíc vyžaduje mnoho jednoduchých tutoriálových místností.

Proti problému 1) jsem zkusil implementovat pravidla "se třením" neboli, když se pohne předmět/živočich, pohnou se i předměty, co stojí pouze na něm a nic jim nepřekáží. K těmto pravidlům jsem udělal několik pokusných místností, ale lidem, co jsem je dával se zdály přiliš obtížné (i ten s rozměry 10x12).

Ještě podotknu, že FF1 není tak strašně obtížná, jak se tu tvrdí (maximálně záverečné místnosti). Pakárnu dělalo především chybějící undo, a to v nových verzích FF1 NG již funguje.

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 3rd September 2010 - 08:17 AM